2016. Feb.18.

Táncból vizsgáztak Magyarkanizsán

  Vissza

Kevés helyen van olyan divatja a táncnak, mint Magyarkanizsán, ahol a Bolero Táncklub szervez képzést. Bálint-nap előtt nem sokkal tartották a vizsgabált a Gyógyfürdő sportcsarnokában. A tánciskolások a téli szünidő alatt és után hétvégeken a standard és a latin-amerikai táncok mellett a csárdást és a kólót is elsajátították, így nem érheti őket meglepetés, ha olyan helyre kerülnek, ahol táncolnak is.

A vizsgabál látványos volt. A közös bemutatkozó magyar tánccal kezdődött, a folytatásban polkát, szteppet, keringőt, tangót, rumbát, paszodoblét és más táncokat is bemutattak a fiatalok.

Az elődöntő három csoportban bonyolódott. A szakmai zsűri a ritmusérzék és az összehangolt mozgás mellett a tánctartást is osztályozta. A Pejak Dejan elnök vezette zsűri értékelése szerint az ifjú táncospárok közül a vizsgabál legjobbja a Magyari Ákos-Ladányi Kitti kettős lett, második az Almási Bence-Graca Sóti Ágnes páros, a harmadik pedig a Bús Balázs-Varjú Maja kettős. A résztvevők elismerő oklevelet kaptak a tánciskola sikeres befejezéséről, a dobogósoknak tárgynyeremény is járt.

Mivel a tánciskolában jóval több lány volt, mint fiú, néhány fiúnak több lánnyal is kellett táncolnia. A Bolero Táncklub egyébként már évtizedek óta megszervezi a tánciskolát. Az egyesület népszerűségének a titka az oktatás módszerében van – mondta el újságíróknak Cseszkó Károly klubelnök, aki egyben a táncoktató szerepét is betöltötte. Hozzátette, meg kell találni azt a középutat az oktatásban és azt a leegyszerűsített formát, hogy mindenkinek egyszerű és praktikus legyen az első lépéstől kezdve a tanulás.

Scroll to Top