2017. Sept.06.

Rekovaci vendégek Királyhalmán

  Vissza

A nyári szünetem egy csodálatos élménnyel kezdődött. Az iskolai évzáró ünnepségen én vezettem a műsort. Azon a napon vendégek érkeztek hozzánk, méghozzá a Kragujevactól kissé délre fekvő Rekovacról.
A műsor ideje alatt nagyon izgultam, hogy miként fog eltelni ez az egy hét. Az iskola pedagógusa felolvasta, hogy kinél melyik vendég lesz elszállásolva. Hozzám Andrea Aleksoski került. Ő egy kedves, 6. osztályos lány.
Hazafelé menet nagyokat hallgattunk, de az esti sétánkon összeszedtem minden szerbnyelv-tudásomat, és összeismerkedtünk.
Másnap az utolsó iskolai napot a Túrú-tanyán töltöttük. Ott sütögettünk és jól szórakoztunk. Amikor hazaértünk Andreával, eldöntöttük, hogy elmegyünk az egyik szerb barátnőjéhez. Megmutattam nekik a falu fontosabb épületeit, azután pedig fagyiztunk. Előfordult, hogy nem értettem, amit mondtak, mivel még sohasem beszélgettem szerbekkel. Szerdán a ludasi Furiozo Élményparkba látogattunk el, ahol lovagolhattunk, és elmentünk kocsikázni is. Ebéd után műhelymunkákon vettünk részt. A napot a Róka-tanyán zártuk, egy kis szalonnasütögetéssel. A csütörtöki nap jól telt. Állatkertben voltunk, amit mindenki nagyon élvezett. Az ebédünket egy piknik keretében fogyasztottuk el a palicsi játszótéren. A nap hátralévő részét a városban töltöttük. Pénteken gyárlátogatásra mentünk. A hajdújárási iskolában műhelymunkán vettünk részt, majd megebédeltünk. Délután már búcsút intettünk vendégeinknek. Andreával azóta tartom a kapcsolatot. Neki köszönhetően nap mint nap bővül a szerbnyelv-tudásom. s
Nagygyörgy Zsóka, 7. osztály
Petőfi Sándor iskola, Királyhalom

A fotó a Furiozóban készült íjászkodást örökítette meg

Scroll to Top