2017. Ápr.29.

Ők már tudják, hova tovább

  Vissza

Négy nyolcadikos búcsúzik az általános iskolától Doroszlón. Őszre öt kiselsőst várnak, ám a magyar nyelvű ötödik osztály nem nyílhat meg, mert egy tanuló miatt nem nyithatnak osztályt, s ez nagy baj.

Mivel csak négyen fejezik idén az általános iskolát Doroszlón, könnyűszerrel ismerkedünk. A ballagásra már készülődnek, a pályaválasztás pedig megtörtént, kérdés csak sikerrel veszik-e az akadályokat. Marina Szabadkán az egészségügyi középiskolában szeretné folytatni tanulmányait, Anett ugyancsak Szabadkán, de a közgazdasági középiskolában, Kornél az erdészetet célozta meg, a magyarországi Ásotthalmon folytatná tanulmányait, Ervin pedig Futakon a mezőgazdasági középiskolát választotta.
Ők kimennek az iskolából, őszre viszont az első osztályt a jelekből ítélve öt kicsiny kezdi meg. Ez bátorító, ám az összkép korántsem felhőtlen, mert most mindössze egy negyedikes tanuló van az iskolában, s ez bizony azt jelenti, hogy őszre, a következő tanévben nem indul magyar nyelven ötödik osztály. Jelenleg 25 felsős van, tehát nem szűnik meg a magyar nyelvű oktatás Doroszlón, de igazán furcsa és fájó lesz, hogy az ötödik osztályosok nemzedéke egyszerűen nem lesz.

A felvételen (balról) az osztályfőnök, Svetlana Vidaković biológia és fizikatanár és (jobbról) a magyartanárnő, Brindza Ildikó között a négy végzős: Huszár Andrea Marina, Bence Kornél, Kubicsek Anett és Holló Ervin
 

Scroll to Top