2017. Sept.06.

Játékos kémia egy nyári táborban

  Vissza

A topolyai Művelődési Ház szervezésében idén debütált a Játékos Kémia Tábor, melynek, mint annyi más tábornak, a topolyai Tájház adott otthont. Eslőből 32 gyerek választotta, és többségük nem bánta meg.
A tábor augusztus 21-e és 24-e között zajlott. Egy kis szünet után, augusztus 29-én nyílt napra várták a szülőket és érdeklődőket, hogy megmutatssák mit sajátítottak el a táborban.  A Játékos Kémia Táborról a foglalkozásvezetőt, Kanyó Anikót kérdeztük.
– Első alkalommal tartottunk ilyen jellegű tábort. Ezt tulajdonképpen az Első Kémiaórám elnevezésű program előzte meg, amit szintén a Tájházban tartottunk. Ebből adódott aztán a Játékos Kémia Tábor ötlete. A táborban a tudományos dolgokat a játék szintjére bontjuk le. Így a különböző reakciókat sokkal könnyebben jegyzik meg a gyerekek, mint ha tudományos módon, képletekkel közelítenénk meg. Konyhában fellelhető anyagokat használunk, többek között ecetet, citromkövet, sót, cukrot, gipszet, szódabikarbónát, mosogatószert, vagy éppen szénsavas üdítőt, tejet. Látványos és érdekes kísérleteket végzünk, ilyen például a tejtűzijáték, a lávalámpa, varázsmocsár, kőgyurma, és sok más érdekesség – mondta többek között Kanyó Anikó.
 

Scroll to Top