2017. Sept.28.

Hetedszer is szavalóverseny

  Vissza

Tavaly is azt igertuk: lesz folytatas, november első hetvegejen megejtjuk sorrendben 7. versmondo versenyunket, melyet Szűcs Imreről, nehai munkatarsunkrol neveztunk el, es szulőfalujaban, a banati Udvarnokon (Banatski dvor) tartunk meg.
Torhetitek tehat maris a fejeteket, mit valasztanatok a vajdasagi magyar irodalombol, hisz ez a verseny jo alkalom arra, hogy videkunk szulotteinek alkotasai se meruljenek feledesbe. Remeljuk, hogy a 7. Szűcs Imre Gyermekvers- es Prozamondo Verseny – a korabbi negyhez hasonloan – megszolitja Vajdasag minden teruleteről a diakokat, es a vajdasagi magyar irodalom egyfajta unnepeve valik.
A vetelkedőt november 4-en, szombaton Udvarnokon, Szűcs Imre szulőfalujaban tartjuk meg. A megmerettetesre A VAJDASAGI MAGYAR KOLTESZET es PROZA EGESZEBŐL lehet művet valasztani, vagyis teljesen szabad a valasztas.
Akik eddig is rendszeresen jartak rendezvenyunkre, jol tudjak, hogy eddig a vajdasagi magyar kolteszetre korlatoztuk a valasztas lehetőseget, hiszen gyermekversmondo versenykent hirdettuk meg a rendezvenyt meg indulaskor. Kiadtuk az Ezusttulipan cimű kotetet is, mely kitűnő valogatast nyujt a vajdasagi poetika kinalatabol, es az anyaga tovabbra is felhasznalhato. A tanarok, diakok keresere tavaly mar volt nem voltunk kizarolagosak, lehetőve tettuk, hogy ne csak a kotetben szereplő versek kozul valaszthassanak, hanem a vajdasagi magyar nyelvű kolteszet egeszeből (A kotet sajnos mar nem kaphato, de emlekeztetunk arra, hogy Bordás Győző valogatta a vajdasagi magyar gyermekirodalombol epp a vers- es prozamondoknak, egy olyan kincsesbanyat adva a kezunkbe, amelyből, remeljuk, sokaig valogatni tudnak a pedagogusok es a tanulok.).
Most egy ujabb lepesre szantuk el magunkat, egy meg nagyobb lepesre, ugyancsak a tanarok, a fellepők, sőt a zsűritagok szorgalmazasara. Ez pedig nem mas, mint a proza beemelese az eddigi gyermekversmondo vetelkedőbe. Remeljuk a versenyzők elnek majd a lehetőseggel!
A versenyben reszt vehet minden vajdasagi altalanos iskolas tanulo. Negy kategoriat hirdetunk:
1. korcsoport: 1-2. osztalyosok
2. korcsoport: 3-4. osztalyosok
3. korcsoport: 5-6. osztalyosok
4. korcsoport: 7-8. osztalyosok.
Kérjük a tanárokat, hogy idén is vállalják fel a versenyt!
A felkeszules megkezdődhet, es legkesőbb október 20-áig donteni arrol, kik kepviselhetik iskolajukat az udvarnoki dontőn. A tovabbjutok adatait (nev, kor, osztaly, iskola, telepules, felkeszitő pedagogus, telefon, valamint a kivalasztott mű szerzője es cime) október 30-áig kell eljuttatni szerkesztősegunkbe.
A győztesek ezuttal is konyvjutalomban reszesulnek.
A szervezes megkezdődott, mindennemű kerdessel hozzank fordulhatnak a 021/457-100- as telefonszamon, vagy a jopajtas.szerk@magyarszo.rs e-mail cimen.
 

Scroll to Top