2018. Ápr.26.

Diákszínjátszók Bácskossuthfalván

  Vissza

Diákszínjátszó találkozót tartottak április derekán Bácskossuthfalván, több mint száz általános iskolás részvételével. A színház nézőtere is megtelt gyerekekkel.
Ötödik alkalommal rendezték meg a diákszínjátszó találkozót az Id. Kovács Gyula Általános Iskolában. Tíz színjátszó csoportot hívtak meg Vajdaságból. Olyanokat, akikkel a bácskossuthfalviak az év folyamán együttműködnek. A bácskossuthfalvi Diákszínjátszó Találkozó elsődleges célja nem a verseny, hanem a barátkozás - emelte ki a Crnkovity Gábor, a szervező, Id. Kovács Gyula Általános Iskola igazgatója.
Az előadásokban szereplő gyerekek közül sokan most kóstoltak bele először a színjátszásba. Ehhez képest rendkívül színvonalasra sikerültek a darabok, értékelték a szervezők.
A bácskossuthfalvi ötödik Diákszínjátszó Találkozó szakzsűrije a bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület Akvarell című előadását találta a legjobbnak Vörös Imelda rendezésében. Második lett a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola diákjai által előadott A jó szívű farkas című darab, Nikolić Anton felkészítésében. Harmadik díjat kapott a kispiaci iskola Csillagocskák csoportja A süket király című produkciójáért, a gyerekeket Ózsvár Edit és Kávai Bózsó Ildikó készítette fel. A zsűri különdíjjal jutalmazta a házigazda bácskossuthfalvi Idős Kovács Gyula Általános Iskola Bombások csoportjának A csere című előadását, Tóth György Ibolya felkészítésével.
Az ötödik Diákszínjátszó Találkozó Magyarország Emberi erőforrások Minisztériuma, a bácskossuthfalvi helyi közösség és a Moravicai Értelmiségi Fórum támogatásával valósult meg.
 

Scroll to Top