2015. Már.06.

Akiknek a vérében van a tánc

  Vissza

Első ízben szervezett tánciskolát Tót Bagi Kinga, a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola fiatal tanára. Az érdeklődés nem maradt el, az órákon számos táncos lábú kisdiák részt vett.

Február utolsó napján, szombaton vizsgabál kereteiben zárult az oktatás. Az estélyen harminchárom fiatal mutatta be frissen elsajátított tánctudását. A diákok standard, és latin-amerikai táncokkal ismerkedhettek meg az év folyamán, de egy-egy órán a csárdás és kolo is helyet kapott a táncok között.

A feszültség a tetőfokára hágott, a nézők alig tudtak a helyükön maradni. Mindenkiben felébredt az egykori tánciskolák hangulata. A talpalávalóról Lehócki Tibor gondoskodott. A versenyen háromtagú zsűri bírálta el a táncosok teljesítményét. A bálkirály és bálkirálynő után második és harmadik helyezettet, valamint közönségdíjast is választottak.

Az idei év királynője Sinkovics Anett, király pedig Márton Tas lett. A további dobogósok Barna Liliána és Vituska Ádám, valamint Toldi Boglárka és Nagy Gábor. A közönség szavazatai alapján a legjobb táncos Budánovity Nikoletta és Márton Tas.

A táncbemutatók után a vendégek is táncra perdülhettek. A hangulat fergeteges volt, a bál hajnalban ért véget. Az biztos, hogy az elsajátított tudásnak senki sem látja kárát. Aki viszont az idén lemaradt, ne búsuljon, jövőre is lesz tánciskola! – jelentik az iskolából.

Scroll to Top