2018. Máj.07.

A két Miaszösz

  Vissza

Még harmadikosak voltunk, amikor a Miaszösz műhely és az Író cimborák csoport egy pályázatot hirdettek. Az volt a feladat, hogy küldjünk olyan mesecímeket, amiket mi találtunk ki. A kiválasztott címek alapján az író cimborák írnak meséket s a mese főszereplőit a Miaszösz bábkészítője megvarrja.
Már-már elfeledtük e pályázatot, mikor megtudtuk, hogy az osztályból 5 cím lett kiválasztva. Az interneten mindig néztük, hogy kié, hiszen mindenki izgult. Az egyik az enyém lett. Egy hét után megláttuk Lárá meséjét. Szinte rögtön utána Emilijét és nemsokára Valentinájét is. Mindenki két-két címet írt, és én olyan szerencsés voltam, hogy mindkettőt kiválasztották. Az én címeim: „A zöld fülű macska” illetve „A fafaragó medvebocs” voltak.
Egy hónap várakozás után megkaptuk, hogy hol lesz a díjkiosztó. Sajnos csak én tudtam elmenni. A díjkiosztót a budapesti Két egér könyvesboltban tartották, ahol elmondták a mese címét, a címadót és a mese íróját. Miután felolvastak pár mesét a Mínusz 1 trió zenélt. A vendégek Döbrentey Ildikó és Levente Péter írók voltak. A címadók a műsor végén megkapták a szöszöket.
Köszönöm Miklya-Luzsányi Mónikának és Kiss Lehelnek a csodálatos meséket, amit a címeim alapján írtak, Levente Dorkának pedig a Macska és Medveszöszöket és Majoros Nórának ezt a jól megszervezett eseményt.
Szakáll Hargita, 4. osztály, J. J. Zmaj iskola, Szabadka
 

Scroll to Top