2017. Feb.21.

A felsőhegyi iskolások meseillusztrációi Hódmezővásárhelyen

  Vissza

~~A Wass Albert Irodalompártoló Egyesület már több éve meghirdeti képzőművészeti pályázatát, melyhez az erdélyi magyar író és költő mesegyűjteményei szolgálnak alapul. A Tavak könyve, Erdők könyve, illetve más írásai ihlették a szabadon választott technikával elkészített műveket. A meseillusztrációs pályázatra már több éve sikeresen küldenek diákrajzokat a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola pedagógusai.
Az idei pályázat legsikeresebb tanulói: Nagy Tamás, Boros Krisztián, Vörös Trisztán a 2. osztályból, Csonti Melinda tanítónő felkészítésével, Jerotijevity Lázár és Deák Viola az 1. osztályosok közül, Berecz Gábor Zsuzsanna osztályából. A legeredményesebb felsős tanulók: Bajusz Ákos Nagy Valentina, Jovanovity Nina, Kalmár Leona (5. oszt.), Molnár Krisztián (6. o.), Sáfrány Tibor (7. o.), Pavlovity Krisztián (8. o. ). A felkészítő tanítók elmondása szerint a gyerekek nagy örömmel készülnek a pályázatokra, legtöbbször az egész osztály rajzait beküldik. A látványos, színes és kombinált rajztechnikákat részesítik előnyben. A pedagógusok is előszeretettel járnak ilyen jellegű továbbképzésekre.
A rajzokból készült kiállítás megnyitójára és az ünnepélyes eredményhirdetésre február 6-án, hétfőn 15 órakor került sor a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár és Pósa Lajos Gyermekkönyvtár előcsarnokában, ahol csaknem két hétig volt megtekinthető.
Rúzsa Mária

 

Scroll to Top