2018. Nov.18.

8. Szűcs Imre Gyermekvers- és Prózamondó Verseny

  Vissza

Törzsudvarnokon immár 8. alkalommal tartottuk meg a Szűcs Imre Gyermekvers- és Prózamondó versenyt, amely egyben a Jó Pajtás 48. nyelvművelő versenye is. Vajdaság minden részéről érkeztek a szavalók és prózamondók, mintegy 40-en. A rendezvény helyszíne ezúttal is a helyi Szent Száva Általános Iskola kihelyezett tagozatának épülete volt. A versenyt Csík Mónika költő, író nyitotta meg.
Az elsős és másodikos diákok mezőnyében a legjobbnak bizonyult a szabadkai Benák Lúcia, a második helyen végzett a muzslyai Csiszár Richárd, míg a harmadik lett a zentai Nagy Tamás.
A harmadikos és negyedikes diákok mezőnyében egy megosztott második díjat osztottak ki, ezt a temerini Tóth Vilmos és a tornyosi Szarka Hanna érdemelte ki, a harmadik díjat pedig a zentai Pribičević Tara Blanka kapta.
Az ötödikes és hatodikos tanulók közül első díjjal jutalmazták a zentai Szarka Kittit, második helyezett lett a temerini Zakinszky Regina, és a harmadik díjat az óbecsei Horváth Kinga vehette át.
A hetedikes és nyolcadikos diákok közül a legjobban a muzslyai Kormányos Ákos teljesített, őt követte a temerini Tóth Katarina, és a harmadik helyen végzett a tordai Sági Eléna.
A verseny fődíját a csókai Jaksa Dominika érdemelte ki, ő meghívást kapott a jövőre megrendezésre kerülő Szép Szó táborba.
A zsűrizés idején Csík Mónika bemutatta a Szekrénylakók című könyvét, és egy hangulatos fél órát varázsolt a verseny izgalmától kipirult gyerekeknek.
 

Scroll to Top