2018. Okt.01.

43. Jó Pajtás Sakkverseny

  Vissza

A 43. Jó Pajtás Sakktornát 2018. november 3-án (szombaton) tartjuk az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában (Testvériség Egység utca 2.), a Vajdasági Sakkszövetség védnöksége alatt, a Magyar Szó szervezésében.
Minden általános iskola maximum 5 tagú fiúcsapattal és maximum 3 tagú lánycsapattal nevezhet be. A verseny 7 fordulós, egyéni és Svájci rendszerű, az egy iskolába tartozó egyének eredményeinek összeadásával alakul ki a csapatok sorrendje.  A legjobban helyezettek serleget, érmeket és különböző ajándéktárgyakat kapnak jutalmul, külön a fiú és lány, ezen belül külön az alsós és felsős csoportokban.
Az utazási költségek a részvevő iskolákat terhelik, a szervező reggelit biztosít a részvevők számára. A sakk-készleteket és sakkórákat a csapatok hozzák magukkal.
A csapatok benevezését kérjük elküldeni e-mailben a jopajtas.szerk@magyarszo.rs címre legkésőbb október 31-éig. A részvételi szándékuk mellett fel kell tüntetni a csapat tagjainak adatait: vezetéknév, név, osztály. A csapatvezetők hozzák magukkal ezt a névsort a verseny helyszínére, ugyanis a csapatok végleges benevezése és regisztrálása az esetleges játékos cserék korrigálásával az iskolában történik – ez fontos a számítógépes nyilvántartás miatt –, méghozzá november 3-án, 8.30 és 9.00 óra között.
A megnyitó tervezett időpontja 9.30 óra. 
Kérjük az érdeklődő csapatok vezetőit, hogy tartsák magukat a megadott időpontokhoz és a torna szabályaihoz, ugyanakkor ismertessék a versenyzőkkel a torna szabályait.
Szeretettel várjuk Önt és iskolája csapatát versenyünkre!

Versenyszabályzat

A Jó Pajtás sakkversenyén általános iskolák csapatai vehetnek részt. A verseny egyéni – külön csoportban játszanak a fiúk és a lányok. Egy iskola maximum 5 fiút, illetve maximum 3 lányt nevezhet be. A sakk-készleteket és sakkórákat a részvevő csapatok hozzák magukkal és a szervezők rendelkezésére bocsájtják a verseny ideje alatt. A gondolkodási idő 20-20 perc játékosonként egy játszmára. Az a versenyző, akinek elfogyott a gondolkodási ideje, elvesztette a játszmát. Az egy iskolából érkező sakkozókat a program nem párosítja egymással. A verseny egy napos, 7 fordulós, Svájci rendszerű.
Egy-egy kategória győztese az a versenyző, aki a legtöbb pontot szerezte meg a 7 forduló során. Holtverseny esetén a Buholcz-pontok döntenek a végső sorrendről.
A fiú és lánycsapatok sorrendje az egyéni eredmények összesítése által alakul ki. Amennyiben egy iskola több mint 4 fiút, illetve több, mint 2 lányt nevezett be a versenyre, csak a legjobban helyezett 4 fiú, illetve 2 lány eredményei számítódnak be a csapateredménybe. A fiú és lánycsapatok eredményeinek összesítésével alakul ki az iskolák végső sorrendje.
A csapatvezetőkkel történő egyeztetés után a szervező módosíthat a fenti szabályokon. Minden egyéb, a versenykiírásban nem szabályozott kérdésben  a Vajdasági Sakkszövetség szabályzatai a mérvadók.
A csapatvezetőknek a verseny helyszínén, annak kezdete előtt átadott benevezése számít véglegesnek. A versenyt vezető bíró döntése végleges.

Scroll to Top